joakimlamotte.se
LIVE med Lamotte
6. "Ett huvud kom flygande"
Preview
0:00
-31:07

6. "Ett huvud kom flygande"

Vid fronten i Ukraina såg svenska Chris våld, död och lidande. Själv blev han skottskadad vid två tillfällen. När han berättar om det i dagens podd blir han ifrågasatt av ryssvänliga pro-palestinier.

Prenumerera för hela avsnittet

I veckan, två år efter Rysslands invasion, annonserade Sveriges regering ett nytt massivt stödpaket till Ukraina på 7,6 miljarder kronor. Det handlar bland annat om att skicka stridsbåtar, undervattensvapen, luftvärnssystem, ammunition, granatgevär och om att genomföra olika utbildningsinsatser i landet.

Med de tidigare stödpaketen har nu Sverige bidragit med sammanlagt drygt 30 miljarder kronor till Ukraina, vilket motsvarar knappt hälften av vår försvarsbudget. 

Detta debatterar vi i dagens podd där personer som stridit i Ukraina och föräldrar till soldater möter personer som stödjer Vladimir Putins invasion.

Lyssna gärna och säg vad ni tycker!


Observera att artikelkommentarer inte förhandsgranskas av redaktionen och betraktas inte som redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

This post is for paid subscribers

joakimlamotte.se
LIVE med Lamotte
Journalistik och debatt av Joakim Lamotte. För hela avsnitt skapa en prenumeration på: www.joakimlamotte.se/subscribe