joakimlamotte.se
LIVE med Lamotte
8. "Du är tamejfan helt hjärntvättad"
Preview
0:00
-25:39

8. "Du är tamejfan helt hjärntvättad"

I dagens poddavsnitt ryker Natovänner och krigsveteraner ihop med släktingar till Vladimir Putin i en debatt om Sveriges Natointräde.

Det tog två år men i veckan röstade Ungerns parlament ja till att Sverige ska få gå med i Nato. Om inget oförutsett händer rör det sig nu bara om dagar eller någon vecka innan Sverige är fullvärdig medlem av Nato och därmed överger en lång era av så kallad alliansfrihet.

Många är nöjda, men inte alla. Enligt en färsk opinionsundersökning anser fler än hälften av de tillfrågade att Sverige har tvingats offra för mycket för att gå med, även om de flesta i undersökningen tror att Sverige blir tryggare nu.

Detta och huruvida det borde genomförts en folkomröstning om Nato debatteras vilt i dagens poddavsnitt, där Natovurmare och yrkesmilitärer möter uppretade Rysslandsvänner som anser att Putin är ett offer i sammanhanget.

Betalande prenumeranter har tillgång till hela avsnittet.

Bli prenumerant

Trevlig lyssning!


Observera att artikelkommentarer inte förhandsgranskas av redaktionen och betraktas inte som redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

This post is for paid subscribers

joakimlamotte.se
LIVE med Lamotte
Journalistik och debatt av Joakim Lamotte. För hela avsnitt skapa en prenumeration på: www.joakimlamotte.se/subscribe