joakimlamotte.se
LIVE med Lamotte
Lasse Kronér: "Jag skulle inte tjäna på att rösta vänster"
4
Preview
0:00
-17:44

Lasse Kronér: "Jag skulle inte tjäna på att rösta vänster"

I dagens poddavsnitt svarar Lasse Kronér på kritiken efter uttalandet om att Ulf Kristersson ska brinna i helvetet. Dessutom om varför han förespråkar hög skatt men ändå skatteplanerar.
4

Prenumerera för hela avsnittet

De senaste två dagarna har det stormat kring Lasse Kronér. Anledningen är en intervju med tidningen Dagens ETC där Lasse Kronér uttrycker att statsminister Ulf Kristersson förtjänar att brinna i helvetet.

– Att upprepade gånger lova Hédi Fried att man inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna och sedan bryta det löftet, då förtjänar man att hamna i helvetet, säger han i intervjun.

Efter intervjun i Dagens ETC utvecklade Lasse Kronér resonemanget i Expressen.

– Alla vi har det ansvaret att vara pålästa på det jag själv tycker, vad jag tycker är ointressant, men att jag tycker är viktigt. Så att vi inte hamnar i en populism, där någon kan stå och vifta med en falukorv och så vidare. Där lögner blir till sanning, det är så enkelt att det blir det i dag. Den lögnen, eller lögnerna, de är så specifika. Det sitter en statsministerkandidat och vrålljuger. Det har jag inte sett innan, säger han till tidningen och fortsätter betona vikten av att våga ta ställning.

– Någon måste ju säga någonting. Vi kan inte leva i ett samhälle där alla går omkring och ljuger och ingen vågar ta ställning längre.

Han vill dock inte berätta för Expressen var han står politisk, men förklarar att han gillar ett högt skattetryck.

– Däremot har jag alltid pratat om att man måste värna den lilla människan, vårt samhälle, du måste betala skatt, den som har mycket ska betala mycket, förklarar han för Expressens reporter.

Efter att ha läst artiklarna där Lasse Kronér helt plötsligt uttalar sig politisk utan att få några motfrågor bestämde jag mig för att kontakta honom. Jag ville framförallt ha svar på tre frågor:

1: Om han tycker att Ulf Kristersson förtjänar att hamna i helvetet, vilka fler politiker borde då hamna på samma ställe efter att ha ljugit?

2: Varför är han inte arg på de politiker som ljög om att den ökande brottsligheten inte hade med migrationspolitiken att göra?

3: Om han gillar att betala skatt, varför skatteplanerar han då själv, vilket framgår av hans bolags årsredovisning?

Lyssna på podden om du vill höra vad han svarade.


Prenumerera för hela avsnittet

Observera att artikelkommentarer inte förhandsgranskas av redaktionen och betraktas inte som redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

This post is for paid subscribers

joakimlamotte.se
LIVE med Lamotte
Journalistik och debatt av Joakim Lamotte. För hela avsnitt skapa en prenumeration på: www.joakimlamotte.se/subscribe