joakimlamotte.se
LIVE med Lamotte
5. "Ingen Andersson eller Bengtsson bland de gängkriminella"
Preview
0:00
-49:55

5. "Ingen Andersson eller Bengtsson bland de gängkriminella"

Förbjud skiten säger vissa, medan andra menar att gangsterrap är poesi som beskriver verkligheten. Nu möts människor med totalt olika synsätt för att debattera musiken.

Prenumerera för hela avsnittet

I Sverige har, mer eller mindre, varje kriminellt gäng numera en gangsterrappare knuten till sig. Flera är dömda för grova brott och häromåret poserade några rappare i en musikvideo med vapnet som användes för att döda 12-åriga Adriana. 

Trots artisternas brottslighet har journalister ofta gullat med dem i intervjuer och de spelas i radio och tar emot priser på galor. Men vad tycker vanligt folk om fenomenet? I dagens poddavsnitt debatterar rappare med personer som vill förbjuda deras musik.

Som grädde på moset får ni som är betalande prenumeranter på den här sidan nu halva priset på min vän Ivar Arpis podd och nyhetsbrev “Rak höger”. Ivar Arpi var en av pionjärerna på Substack i Sverige och numera en av de mest uppskattade svenskarna på plattformen. Medan många andra låtit sig tystas av meningsmotståndare i vårt ängsliga debattklimat har Ivar Arpi stått rak i ryggen som en fura när det blåst. Därför känns det bra att kunna ge er 50 procent rabatt på hans publikation. Speciallänken till erbjudandet finns nedan och är endast synlig för prenumeranter:


Observera att artikelkommentarer inte förhandsgranskas av redaktionen och betraktas inte som redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

This post is for paid subscribers

joakimlamotte.se
LIVE med Lamotte
Journalistik och debatt av Joakim Lamotte. För hela avsnitt skapa en prenumeration på: www.joakimlamotte.se/subscribe